Thursday, August 28, 2014

Teaser 1 - Lombok

pi jalan sensorang?

Assalamualaikum.
Lama tak updet entry. dah abis Syawal pun. Tapi biskut raya masih tak abis-abis.
*pasrah..sambil updet entry, sambil telan serdak sekut raya*

Nih teaser je. Kisah selanjut, tunggu eh. Wa kena cari maklumat lagi
(jeling yang lenlain ..kalau derang dah update, nak pastelink je entry derang)
haahah..mudah sungguh kije wa ...

Anda suka bercuti? pergi sensorang kah?

 atau pergi berdua kah?
Atau...
 pergi bertiga kah?
Atau....
 pergi berempat kah?
atau....
 pi ramai-ramai angkut satu kampung naik bas??
tak kisah la lu nak pi dengan sapa..janji travelbuddies lu gile-dalam-kawalan-waras

Ini adalah travel wa kali pertama naik kapalterbang pada tahun ini.
selama 8 bulan wa tak pi mana-mana 'oversea'?????
wah..kental nyer hati ini!!! bangga ya amat...
kikiki

Kami hanya pi London Lombok je. Tak jauh pun. Tayah jeles. Bukan negara 4 musim kot.
meh wa kenalkan sapa yang ada dalam trip kali ini

Pae - kije di JB, Kpop addicted, kampungnyer di Jeju...

 Dr Shahrul - Kije di JB gak, last minutes bole plak suruh wa baring di runaway airport Senai demi lewatkan penerbangan ke Lombok? Keji tau!

 Mr Janggeltrekker-pemestweeter, pemes IG dan some even say pemes in blogger world...wahh..artis alam maya...
 Hang Dhamin-BUKAN orang Melaka (with Hang named infornt), pembikinan bedeo adalah tertakluk kepada beliau 200%. (untungla ditinjau oleh agensi model periklanan...)

 Pasangan romantik Chawan Na dan junior ChawanNa. Mereka sahaja yang boleh pegang-pegang tangan jalan-jalan tepi pantai ambik gambar peluk-peluk...kami kami yang bujang..nengok je...hahaha...

Apa yang kali ini kami lihat?
 hasil tenunan
bumbung rumah

 berpanas di sini
 membasahkan diri bersama ikan laut
 melihatkan sawah padi sambil pijak batas padi tersebut

merendamkan diri di celah-celah batu sungai 

 memijak pasir putih
 memijak pasir hitam
itulah kami-kami-kami-kami-kami-kami-kami dan kami
nantikan kisah sengal dan drama
yang macam best..tapi...ala...Lombok je kot? amende bestnyer?
hahahaah


20 comments:

John | Kaki Berangan said...

firstttt! hiks. akakkk ade ole2 x utk saya?

Iza Hyun J @ paE said...

wahhhh nice intro... ok bai.. (sambil carik idea nk start entry...)

Iza Hyun J @ paE said...

Btw kg kat jeju mmg xleh blah.. hahahaha impian tu.. hiksss

Chawanna Na said...

Ala intro pn dh best, ni yg buatkan saya malas nk update blog ni..

Lombok pn Lombok la, janji best hiks

Cawan said...

semua sengal2 belaka..

Ren said...

Untungla ada teaser!!!

shah_rule said...

paste_link la intro ni...

malas nye nak hapdate..

mrs.smile said...

teaser ni paling banyak gambar!
so akak ikut tak cakap Dr Shahrul tu? hikhikhik
chawanna junior?? alhamdulillah

Hafiz Yusof said...

cantiknyaaa..cepat update kak..cantik..cantik..cantik...excited nak baca ni....

Anash said...

John,
ade..ade..ole-ole...
akak tolong simpankan..eh..
(bila kala nak bagi ntah?)
heeh


paE,
sila updet entry
nih akak bagi 'semangat' haa
yaaahhhh!!!
(sambil terajang pintu)
hamboi..(sakit sendi lutut kembali)


Anash said...

Chawanna Na,
intro je best
tatau pas nih acaner rupa
ntah2 hampeh
kikiki


cawan,
eee..komen??? terkejut nih!!
iya..sume sengal2 otak

Anash said...

Ren,
apa kurangnyer dia tu...teaser jugak kannn???


shah_rule,
sila gigih!!entry Belum pun tak abis??? cishhh

Anash said...

Mrs Smile,
pabila tamak menguasai jiwa, kuarlah banyak gambar
hahah
idak le akak nak baring, runway epot tu..
Tahniah utk pasangan itu..


Hapiz,
sabar sabar sabar...
takutnyer nak updet
tetiba

sayadankamerasaya said...

ehem..
santek gambau!!
'guna' tak ?

lejen...
sungguh lejen..

Anash said...

sayadankamerasaya,
lejen la wak!!
P = Perghhh!!!!

hahahah
sah sah guna!!!

*hug!*

CiKPuaNLawA said...

alohhhh... kenapa ... kenapa ... kenapa ... saya bukan orang pertama yang jadi peng Komennn...!!!... ini tidak adilll.... ;(

syieda said...

Cantiknya lombok..cer akak post satu gambar baring kat atas pasir pantai. Lama nau x nengok gambo akak.

Miss said...

santeknye gegambo ahkak!!!

Anash said...

CiKPuaNLawA,
hahaah..sila cuba lain kali eh
heheheh...
sabo...

Syieda,
akak tak leh baring atas pasir...nampak macam...err...tak sesuai..hahahah
gambo akak hujung2 kesah entry kot? tungguuuu

Miss,
santek sebab alam semulajadi yang santek..heheh...
masih banyak kekurangan lagi gambo tu dik..
thanks

chedacheyu said...

Lombok sangat cntk sebenarnya.. Harap dpt ke sana juga