Thursday, August 14, 2014

Raya 2014 dan Perkahwinan Rakan Sekerja

Kuih raya tahun nih. semua BELI...bukan buat...BELI!!!

Assalamualaikum buat semua
Salam lembaran Aidilfitri
Harapan agar berseri muka
Pabila cuti raya abis,  kena pi kije

hahahaah
berseri la sangat muka wa...
(masuk opis, mujur ingat lagi password PC...itupun selepas tenung lama-lama kat tingkap pejabat...)

Raya semua best tak?
Wa?

cili yang bakal wa dok potong-hiris...pijar tangan.
Tak pe
Demi permintaan ayahanda wa
wa buatkan sambal Mak Teh untuk makan pagi hari raya.
resepi ada dalam entry wa sebelum-sebelum nih
pi google..eh??
Mujur kakak ipar wa datang menolong masak rendang...
tahun lepas wa suka-suka balik lambat sebab arwah mak dah siap masak rendang ...tahun nih..sila balik kampung awal..ok? dan tahun tahun akan datang juga..(jika umur panjang)...
iya
itu status raya wa tahun ini
sesungguhnya wa terasa
letih / hilang / sedih / terkenang / bersyukur / redha
dengan apa ujian yang timpa wa
rumah kampung wa
tak de set arkopal / bohemia / vintage yang seangkatan dengan nya.
Life is simple ..as for me.
dengan bekas plastik isi nasik ayam, dengan bekas palstik taufu fa...sume wa belasah letak.
sapa ada simpan lagi mangkuk free bila beli susu Dumex?
hahahahaha... wa adeee....
Raya pertama. Wa ke Muar - kampung belah ayahanda wa.
Jumpa mak ngah wa
masih gagah buat kuih tempeyek dan tumpi nih
wa suka!!!
siap tapau bawak balik
sah-sah wa tak hidang untuk tetamu
hehehe
Pas balik Muar, kami terus ke Alor Gajah...rumah mak lang wa..sekaligus merupakan kampung belah arwah mak wa
penat seharian
takyah citer aaa...
(wa suspek penat makan kot?)

wa perasan
cuti raya kali nih
banyak hari asyik hujan aje
Alhamdulillah..sejuk sket udara, basah tanah tayah wa siram pokok bunga

memang
memang wa penat
baru tau..tugas seorang ibu BUKAN mudah yang disangka.
mmmm....
seminggu wa cuti dok di kampung.

dan selepas seminggu kije,
pada 10 Ogos 2014
wa dan kawan opis ke sini
kenduri kawen kawan opis
dapat bawak balik 'doorgift' itu
perantin mana?


tuuuu....
dua -dua sweet...
perantin perempuan merupakan kawan sepejabat wa
dan juga
merupakan kakak kepada arwah staff wa yang sama bekerja 2 tahun dulu
*Al-Fatihah*
Takala wa sengeh-sengeh suka tengok perantin berarak ke pentas utama / pelamin...wa terkedu bila pengacara majlis meminta semua menyedekahkan Al-fatihah kepada adik perantin...
terus empangan air di mata wa pecah
gileee aaaa...nanges dalam majlis cam nih
adeh....
ok...kita lompat kisah lain
itu adalah kawan sepejabat yang suka bergambo
hehheeh
banyak gambo kami atas pentas...tayah la share sini
malu
heheh


Pengacara Majlis yang pandai menaikan mood tidak bosan
lagu melayu, omputih semua dia balun nyanyi
rupanya beliau pemenang Kilauan Emas anjuran Astro
jangan tanya wa...wa tak de Astro...dan tak ikuti rancangan tu
huhuhu 
Inilah kami bersama perantin
Nadia dan Fauzi - semoga kalian beroleh kesejahteraan dan kebahagian sehingga ke Jannah
terima kasih pelawa wa datang kedua-dua majlis


balik lalu jalan Tun Razak...haish..dah pukul 11.00 malam pun boleh jem lagi?
alooo...korang sume nih tanak nak balik rumah keee? esok kije weh!!!!


Pada 12 Ogos 2014
bertempat di pejabat, tapi department lain
wa menempelkan diri datang makan di sini


mini department open house katanya
sekali dengan sambutan hari jadi di kalangan staf di department itu


semoga panjang umur murah rezeki iye sume birthday girl and birthday boys!!!
girl? boy?
whatever...
ps: sedap nyummy cheesecake tu!!!!
wa tak de monopod
wa tumpang sengeh je kat department orang lain
hahahah
kan...mereka-mereka nih suka bergambo
(glamer la korang masuk dalam blog wa yang hangat sejuk suam suam kuku..)
gitu je la kisah raya wa kali nih
hambar kan?
tunjuk gambar kuih la..langit la..kereta la...
bosannnn....


tapi wa tak kesah
janji wa bahagia
"Life is short, go enjoy yourself to the fullnest"

(sambil melihat ke langit .....menunggu sesuatu..menunggu waktu itu...)

8 comments:

bErrY sTraWbErRy said...

kak anashhhhhhh!!!!!!

selama hari raya...

Hafiz Yusof said...

wahhhh...syoknyaaaa dapat cuti lama...
saya raya ke-3 dah keje...

ok..muka saya ada...terglemor kejap..hahahaha..

Selamat Hari Raya Kak Anashhh...

Anash said...

bErrY sTraWbErRy,

thanks dik
salam aidilfitri juga buat mu di sana

Anash said...

Hafiz Yusof,

syok cuti lama sampai lupa password pc
hahaha

iye dik..ko femes dalam entry nih

salam aidilfitri...(sambil tunggu cheesecake)

mrs.smile said...

amboi akak, lamanya cuti sampai bole lupa password pc!





Anash said...

mrs smile,
buat buat lupa ...
mujur tak nbuat buat lupa mana opis...
karang opis buat buat lupa bayar gaji
naya...huhu

Time Traveller said...

Lepas Baca entry nie.. terus buka peti ais tengok kot2 ada rendang yng di sembunyikan hari tu ada lagi ker hahahaha :P

Anash said...

Time Traveller,
ala..mentang2 la dia ada peti ais...
akak tak de tau..

(kunyah pelahan-lahan roti jala cecah kari ayam...)