Monday, October 16, 2017

Part 3 : New Zealand - Tasik Tekapo

Hai hai semua 
teruja tetiba nak update kisah travel kami TAHUN LEPAS..
ya ampun gembira pulak dapat hapdet sini

kisah kami terhenti di SINI , sapa nak ulangkaji boleh terjah link tadi

mana kami berhenti?
oh ya.. Pas pi Akaroa, kami bermalam di sini



nih bilik wa dengan pae. bilik satu lagi sebelah..sini la kami berkumpul untuk makan malam



nih dapur..pun bersih best je panaskan makanan...
memasak pun best
mengumpat pun best
eh?
tak...

kat mana ?
nih nama motel tu
bukan John kaki berangan punya tau
no..no...



kami sempat singgah beli barang kat supermarket berhampiran . Wa suka tengok barangan yang dijual di mana-mana supermarket di luar Negara. sebab? throwback memories untuk wa takala zaman belajar dulu suka nau pi beli barang dapur No Frills sebab murah ...(supermarket tiada berjenama di UK adalah ibarat surga makanan untuk kami para pelajar ...hahahahah)

so, tu adalah menu makan malam kami ....


 dan ini adalah menu sarapan kami
masak biar banyak
sebab nanti nak bawak bekal untuk tengahari pulak
best la sarapan bawah pokok macam nih...terasa macam kat oversea pulak...
.
.
.
eh
dah memang kat oversea kot? ko dah kenapa???

sebahagian dari kami
masa nih Auntie Zue belum dapat kejutan Happy Birthday dari kami
hahaha
bole baca blog Janggeltrekker dan Living To Explore tentang kisah kami ini
(pastu ntah bila la deme nak update blog deme?)


 suka dengan cuaca dan kaler sana sini
(ambik gambar sambal tahan nafas)

 inilah ahli Jemaah kami kali ini
akan selalu keluar muka deme dalam blog wa
tapi
yang pasti
gambar wa laaa yang paling banyakkkk
hahahaahahahahahahahahahahaha
(pastu batuk...huk huk)

 jom kita mulakan perjalanan kita

 ladang apa ntah? siap ada mesin siram baja tu kot?

 oiii berhenti sini
lawanyaaa
lawanyaaaaaaaaaaaa

 lembu tu...
jauh Nampak bintat2 hitam je

 antara sebab bagus memandu sendiri adalah
ko mudah berhenti untuk bergambar
dan sebagai bonus..sila la ambik pemandu yang memang tau mana nak berhenti
contoh : John
tetiba termarket pulak dia???

 itulah kami lagi sekali
see...memang best jalan dengan derang..sengeh je muka dah masuk dalam monopod

 terus gerak..jumpa ladang lembu pulak
berhenti lagi
hahahahahah
oiii sampai kul bape la nak ke tasik tekapo nih???

 dah sampai sini pulak
jom ambik gambar jom
(turun van adjust lutut jab..karang terkehel pulak)

 saya dengan pagar kayu
eh
wa dengan pagar kayu

 kedudukan yang sama
composisi yang berlainan
terre la jurugambar kali ini en Janggeltrekker
dalam satu tempat, bole dapat 2 permandangan yang berlainan
hahahah
lap you la Janggel

 akhirnya kami dah sampai sini
bupins oooooiiii
eh
lupinsss....

 awas...deme adalah sejenis pokok yang ada duri sket tajam2 kat bunga tu
jangan sibuk pi sua pipi dekat sangat ...karang berbekas pulak

 tak lawa sebab wa guna kamera murah ...je...
(jeling kamera janggel)

 konon nak blend dengan nature
ko pi la menyangkung dah macam ............
ok ok tak yah bayangkan

 akhirnya
wa dan lupin

 panorama view di tasik tekapo

jom makan tengahari
Nampak panas tapi sebenarnya sejukkkk
mana guys???

 pepandai la korang bawak diri eh?
Nampak langit tu? itulah yang kami mahu...clear blue sky
Alhamdulilah..no gloomy day

 ada lagi bunga lain selain lupins

 kami ke tempat lain
tasik apa ntah lupa


 apa weh nama tasik nih?
lupaaaaaa...........

 tumpuan adalah pada langit
dan juga papantanda nama tempat
wa mengalami ilusi lupa ingatan hahahaha

 org ambik gambar sini
ko pun ambik juga
pastu tak de pulak nak baca apa2 kat papantanda tu
dasar pemalas

malam itu kami makan ini
sebab letih
kami tido awal
kul 3 pagi wasap wa, FB wa ramai pulak kawan2 komen
Tanya apa khabar?
wa terpingga jab
rupanya esok pagi baru tau ada gempa bumi di NZ...
tempat kami pi Akaroa tu kena juga kesan nya
mujur kami dah gerak dari sana
Korang..kami selamat...
TQ concern on us....
muah ciked


Kami ke mana pas nih?

 nih ...
dan
ke sini juga...
mana nih?
bukan Sekinchan
bukan juga di Kodiang
(motif ko?)

tu dia akhirnya satu entry dah keluar
hahahahaah
next entry sabar eh...
komen2 peminat (amboi ko perasan tak sudah...) akan direply ...

5 comments:

Kay said...

ramainya manusia bercerakan di pinggir tasik

Hafiz Yusof said...

wau....
Tyra Bank kalau tgk gaya model akak, sah2 dia akan ambil akak msk agensi modeling dia...
Nature gituwwww..hihihi

Emy Tak Kecik said...

Lama tak tinggal jejak kat blog akak.. nak cari semangat menulis ni haha

:)

Cawanz cawan iz said...

sejuk nye nampak! mesti semua org tak mandi

elly nadyra said...

akak, gambar kat pagar tu cantik, stylo dowh!
lupin tu cantik betul!