Tuesday, May 31, 2016

Teaser : Ada Apa dengan Sri Langka

"Korang....wa nak pi cuti hujung bulan nih..."
" pi mana?"
"Pi Sri Langka...."
"haaa???? Sri Langka ada apa????"
.
.
.
(kedengaraan bunyi cengkerik bersahutan dibalas dengan bunyi salakan anjing)
.
.
.
err...
.
.
layan dulu aa gambo nih...


 ada nelayan tangkap ikan.

 ada minum minum teh kat kilang teh...
ala...teh je kot? special sangat ???

 ada itik kat kolam ...je...

 kat sini derang memain tanam-tanam pokok sayur..
tau-tau pokok sayur hidup pulak...

 pastu nampak kuda
kecik je kuda tu

 ada le sekumpulan bebudak universiti mana ntah datang buat lawatan sambil belajar kat tasik nih
ala....biasa-biasa je ...kat malaysia pun belambak pe..

 nanu oya?
nama stesen pun pelik
best ker?

 setakat naik keretapi dok pandang luar...
dah biasa buat pun...

 suka le tu
(gigi dia putih...)


pokok apa nih?
ooo ladang teh...
ala...kat kemeren pun ada...
(sambil buat-buat muka tak heran) 


*************
 Mamat : "Din..awek aku lawa tak?"
Din : " dia tak lawa..."
Mamat : " apa nih? ko buta ke?"
Din : "dia tak lawa..."
Mamat : (pi lempang Din)
Din : " ko dah kenapa lempang aku?"
Mamat : " dah ko kata awek aku tak lawa! aku marah laa.."
Din : "weh bro...aku tengah baca papantanda nih laaa..ko hagak-hagak la nak lempang aku.."



kannnn......
(senang sungguh ingat nama stesen keretapi nih...hahahahahahah)

*kisah di atas hanya ilusi sahaja...tiada mangsa yang kena lempang*


 ada permandangan air terjun sebelah pokok pisang
ala...
normal ...

 masuk terowong keretapi?
mmmm....biasa-biasa...

 nampak jambatan ini
eleh...biasa je

 pi masuk hutan nampak nih ?

 pokok mati? tu pun dah kagum? pelik aaa

 tu burung apa ntah...

 ada la nampak kerbau berendam
ada seekor buaya tepi tu
burung pun kecik-kecik je belah kanan gambar..
ala...
belakang rumah pun bole nampak binatang nih...
 setakat bunga tepi pantai...
biasa sangat dahhh



perahu?
nelayan?
kat Malaysia pun ada..
so?

 kayu kering?
mmmm
biasa jumpa...
tak de pelik pun?

 burung camar laut
bertenggek kat tiang
biasa biasa je

 buahan dan sayur sayuran
so? apa yang best sangat nih?

 nampak manusia kecik je atas batu tu
macam kat Pulau Pinang...kan?

 rumah api?
kat Malaysia pun ada laaa

 apa yang best sangat Sri Langka?
iye ke best?

ko rasa?
(tepek icon orang lari laju laju).

*aku tengok budak nih kecik besar kecik besar je....*(kata gajah dalam hati)

agak-agak la...
nak tau kisah kami kami kami kami di sini?


21 comments:

gadisBunga™ said...

menyesal baca! takde mende pun kat sri lanka!!!

hak hak hak!!!

Mie said...

Yg best ada 'g' kat Sri Lanka... itu je..

Supermeng Malaya said...

wow. ni betul2 segar dari ladang ni.

tahniah kak anash dah sampai sri lanka.

julie shahril said...

bcos sri lanka bkn tmpt femes sbg tmpt pelancongan, lgi2 utk org malaysia kannn...tapi setiap negara ada keunikan tersendiri.

Anash said...

GB,
kan..nyesal pulak pi baca
hahahahah

Anash said...

Mie,
yes!! akhirnya ada yang perasan kehadiran 'g' tersebut
beribu-ribu taniaaa!!!
hahhahah

Anash said...

SupermengMalaya,
thanks dik..your blog one of the inspiration
(tengok sami mesti teringat kain tu lembut)
hahahaah
vadeyvadeyvadey....

Anash said...

julie shahril,
unik SriLanka ada sebabnya
tak ramai Msian sudi terjah sini...
ayuh buat la satu trip ke sini dik

Ren said...

Wow dah keluar teaser!

Anash said...

Ren,
pantas je kan
hahahah
weh..lawa la doodle tu..bernanah mata tengok

Kay said...

Eh cite Jepun dh habis eh? Kak Dr SInga mesti update blog kan?

Dr Singa said...

woit...
apa teaser teaser nih

tercabar wa!!
hahahaaaaaaa

Dr Singa said...

Kay ...



hahhahahaaaaaaa...
beribu ribu taniaaa.. eh gambar..
wa fenin .. fenin....

Anash said...

Kay,
kisah Jepun ada 2 lagi entry..hahah ingat sungguh !
Kak DrSinga tengah fening pilih gambo..sabar nooo...
hihi

Anash said...

DrSinga,
apa lagi..luaskan jajahanmu
eh
sila up cepat hahahahaahahahah

AjlaA said...

P Nuwara Eliya eh. tak sempat sampai sana itu hari. adakah perlu meripit lagi. hiks

elly nadyra said...

ishhh apa ni... apa ni.....

Hafiz Yusof said...

apa yang best ni...
cepat laa...
x sabar ni...
hihihihi.....

Anash said...

AjlaA,
sila repeat dik..banyak lagi wonders in SriLanka ini
klu akak..nak repeat pun bukan masa yang terdekat la..hehe

Anash said...

elly nadyra,
ala..pi srilanka je..bukan niuyok pun
hahahaha

Anash said...

piz,
hamboi tak sabar ke
nak pilih gambar pun pening sebab banyak
hahhaah