Monday, June 22, 2015

2015 Formula 1 Malaysia Grand Prix


"Hi R****a,
We hope you enjoyed the PGL in concert.....
......we are giving you two FREE Grand Stands tickets ...to experience the FI ...."

Mendapat email ini dari MAS.....wa terpinga-pinga dengan rezeki datang mengolek.
Sebab..wa tak pernah pi sana untuk saksikan F1 ...tak pernah...
Maka.....

aktiviti rembatan tiket percuma tersebut bermula tanpa was-was.
(roger DrSinga, tapi beliau sibuk...kan..kan...kan....)

Akhirnya ..tiba hari yang dinantikan, selepas abis kenduri tunang sepupu wa, wa dan adik wa pecut simpan kereta di KLIA dan terus beli tiket shuttle bas RM10/pax return.
Senang..tak yah pikir-pikir serabut pala nak memandu ke Sepang Circut tu.



 panas ya amat!!!!

 wa dan adik wa...
konon2 nampak comel la tunjuk 'peace' macam tu
phuiiii...
(hahahahaah..kutuk diri sendiri..)
 28 Mac 2015 kami di sini
*bertabahlah..entry ini adalah siri entry throwback 3 bulan lepas
*tak de ke makna la F1 Malaysia nih buat dalam bulan Ramadhan...
* bulan posa nih elok la buat aktiviti makanan rohani..(sambil berzikir mulut nih walaupun tengah pikir ayat nak karang entry F1...ewah sangat..)
 
Ayuh sambung kisah kami lagi di sini

 jom masuk tengok ada apa
ooo ada pameran kereta.
ooo..ok jom cari F GrandStand tu mana lokasinya

 setelah tercangak-cangak bagaikan orang sesat..
(memang ko sesat ..hahaha...) tanya petugas, akhirnya kami ke sini
Naik shuttle bas
 oooooo sini rupanya tempat letak kete yang paling mahal
tengok jenis kereta pun...ok...ok...
RM200 nih bole beli KFC belanja satu department (tetiba)

 lagi masuk ke dalam
lagi murah harga tempat letak kereta
oooo RM30.00 nih lepas la makan tengahari untuk 3 hari...hehe

 dan kami teruskan perjalanan kami ...
 dah sampai
Bay no 12 nama tempat nih
tuuu F GrandStand

"akak datang lewat...dah start pun F1 tu kak..."
kata budak jaga tiket sambil bagi balik tiket tu ke wa
"hehe..akak saja je nak datang lewat..nak nikmati suasana..."
(suasana apa? musim salji? sudah laaa...panas terik tu weh!)


dah mula rupanya

 walaupun tiket tu tertera no
tapi kalau dah lambat sampai
maka, tempat ko dah kena ambik dek orang lain
...
tak jauh dari tempat wa kena ambik, maka..wa pun ambik la tempat orang lain
heheeh

 permandangan yang wa nampak
lalu pulak mat salleh nih dengan anak dia

 agak-agak la berapa pulak rege tiket dok situ ek?

 dok pusing-pusing kereta F1 nih
ntah berapa kali buat lap
wa pun tak tatau
10 minit sebelum abis event, wa dan adik turun dari tempat duduk
kami ke bawah..saja.
santau... eh santai
hahahaah salah taip pulak

macam pro..padahal...
nih je? ek ele....

tak puas hati dengan kamera, handphone jadi mangsa

kalau setakat gambar awan....
tak yah susah-susah pi Sepang laaaa....
haishhh....

 ramai nya manusia...
jom balik jom..sat lagi sure sesak jem nih

 tengok harga barang tu dari jauh
mahal owwowowwowow....
(genggam duit syiling nanti nak beli air mineral )

 nampak dah perkataan enstek dari sini

 bas persiaran nih untuk mereka yang datang secara rombongan dari luar negara.
ele..wa pun datang sini naik bas.....

 nih....shuttle bas wa
heheheh
jom balik

 tiba sini, tukar bas lain
ke KLIA pulak
 sila beratur
jangan rebut-rebut
bas sentiasa cukup

 mujur wa keluar awal.
tu nampak tu..dah panjang dah orang beratur...

 dan juga mereka yang nak parking free...
letak je kete kat sini

 yes...THANKS TO MALAYSIA AIRLINES
for this FREE TICKETS

opportunities given
can be missed

I been here
how about you?

ewah ....
speaking la pulak ko?


5 hari sudah kita berpuasa
semoga amalan kita diterima oleh Nya

amin...

next...another throwback entry
bertabahlah iya...

12 comments:

Hafiz Yusof said...

wahhhhhh....
Syok2....

Ren said...

Aternyer mana kete F1 nye? tak nampak pong?

Dr Singa said...

nak kopi-pes soklan Ren

Aternyer mana kete F1 nye? tak nampak pong?

kat Sah Alam pun ada awannnn...

Anash said...

Hafiz Yusof,
best..berpeluh habaq hang..hahahah

Anash said...

Ren,
laju nau...
lagipun bukan leh ambik gambo sharp..
tangan gigil
*alasan

Anash said...

DrSinga,
iye laaaa...
wa tak reti ambik gambo ...
huhuhuh
.
.
(sambil dongak atas tengok kepulan awan lalulalang...)

PaE said...

mane gambar kpop tu !!! ehh tetibe..

Anash said...

PaE,
hahahaah
kpop pulak..
derang tak buat show ari Ahad, hehe

Dr Singa said...

hai R****a

~ DrS**** ~

Dr Singa said...

testing..
testing...
hari ni tak ado lak pilih-pilih gambau pizza ke.. singa ke.. roti ke .. masa nak ngomen ....

Anash said...

Dr Singa
dah kenapa banyak sangat komen masuk nih?
dah
dah
pi injet org pi
heheeh
(blog pun reti puasa..hahahah)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)