Wednesday, August 18, 2010

My Day

Kacang Tanah Cap Tangan? bukaannn...
'Very Good?'..pun bukan
'Skin Affection?'..bukan daaa..ko belajar bahasa omputih kat mana dei?
'Skin Infection ?'...haa..baru betul...


..gara2 nih maka wa telah wat appointment seminggu awal , semata2 nak manja2 dgn doktor pakar kulit...(nota kaki : Doktor pompuan...ok...nih bolan2 posa nih..elok berbaik sangka tau..)

...tapi wa tak jadi nak manja dengan doktor..sebab:
10.13am - parkir kete
11.17am - dapat no giliran...
1.25pm - baru dapat jumpa doktor...
murid-murid...sila kira berapa jam kah kena tunggu??????

..maka wa pun mengamuk secara aman di kaunter ...
"dik, nak tanya..."
"iye kak?"
"apa maksudnya appointment?"
"haa???"
"akak tanya..apa maksudnya appointment di sini..??"
"ooo..pendaftaran dibuka pada 9 pagi. kami amalkan first come first serve basis..bla..bla..bla...."
"akak paham first come first serve basis..tapi nape sejam kemudian baru bagi akak no giliran?..dan apa maksudnya akak wat appointment seminggu awal??"
"ooo apointment akak wat tuh tak link dengan kami di sini.."
"hah???"
masa tuh wa nampak kecikkkkkk je budak yang jaga kaunter tuh...
(walaupun wa memang lagi besar dari dia...)...
"ok, fine..thank you.."
1.25pm : di dalam bilik doktor...pas tunjuk2 la jari comel wa...lalu wa tanya lagi :
"doktor, nak tanya , apa maksudnya appointment di hospital ini?"
"kenapa?"
"saya tunggu 3 jam semata-mata nak jumpa doktor, appointment dah dibuat seminggu sudah. Yang walk-in pun dah selamat balik ..Saya nih ha kena ambik cuti le plak secara tetiba sebab dah lebih 2 jam saya kuar dari pejabat..camneh nih??"
"Ok..saya bagi MC.."
"mmmm....."
banyak lagi wa 'berbalas pantun' dengan doktor tersebut tapi..malas dah ..nih bolan posa..karang ada yang terbarai plak pahala posa...

Nak sejukan hati, maka wa bawak le kuda wa..kasi cuci..sejak beli tak pernah dimandikan...



sesambil tuh dapat la message mcm nih....
haiya..apa plak nih? bahasa perancis? romania? urdu?


ooooo...birthday wa .....
yang tadi tuh : Selamat Hari Lahir - diterbalik kan jadi le rihal irah tamales...hehehe


dapat pulak undangan berbuka posa di hotel...
sambil makan kek nih...a long distance call came in with natural-voice-of-caller singing "Happy Birthday To You........"
waaa...my fren dari Bahrain call, siap nyanyikan lagu birthday...huhu...terharuuu...
thanks Lin...


balik dari mentedarah (mencekik/makan) , wa singgah rumah tuan tanah...
oooo baru berjinak2 wat kapkek...first timer gitu...
kena sangat dengan hari wa ini...
so...
"this plate is for birthday girl of the day" kata anak tuan tanah....
"and this cupcake is for the birthday girl"...katanya lagi...
"and this candle is for the birthday girl..." sambungnya lagi....
hahahaha..girl??? wa rasa muda gitu....
Small celebration siap nyanyi2 sket with this lovely family...
(wa tak bodek lu tau... zura...heheeehehhe..)


and balik buka fb...hambek ko....
lebih 50 wishes ko kena jawab...
hehehe...
thanksssss...all my frens/ kazens/family care of me...terharu...
really make my day...
even that morning ada sket spoil with the appointment...
but i enjoy...

thankssssssss.................


dan tetiba ..wa rasa lapar...
tengok seaweed nih pun mcm yummy je...
heheh









3 comments:

afzanhanim said...

ikezer harum rumu gnajnap agomes. .kak yadhtrib ipeh

(: !hewalaw?sipo naped tak aterek icuc ,wtb

masMZ said...

adehhhh mau konpius konpius.... pepun happy belated birthday larrr.... moga2 dikurnia sihat tubuh badan, panjang umur dan ditambahkan berat... eh? salah lerr... ditambah2kan rezeki... :)

Anash said...

afzan: aal iter kat kamalah...
uoy knaht....
etek husab salam arag-arag...
laa... terrer gak aka ek?
masMZ:..thank you for the wish..
itu tambah berat sudah termakbul da...heheh...